Helenes ultimata juldiet🎄

Här är vi och närmar oss min absoluta favorittid på året. Fylld av glädje, skratt, presenter, mysiga tröjor, kvalitetstid med nära och kära...

Och så är det maten. Mormors pepparkakor, min svägerskas orgasmiska praliner, svenska växtbollar, potatis...allt serverat med en stor portion skuld.

Media bombarderar oss med tips om hur vi kan ”hälsa” våra favoriträtter (läs: vänd in dem till en ketoversion med lågt kaloriinnehåll, lågt sockerhalt som är nästan oätlig.)

Vi blir tillsagda att äta mindre portioner, hoppa över såsen, springa 10 mil, fokusera på grönsakerna... Många av oss kämpar hårt med vårt förhållande till mat under semestern och tycker att det är omöjligt att koppla av och njuta.


Jag har handlat mycket med matskuld förr i tiden. Jultiden var en mardröm för mig med ”ohälsosam” mat överallt och få öppettider på mitt lokala gym.

Jag skulle vakna tidigt och springa innan jag begränsade mig kraftigt vid julbordet eller så skulle jag bara släppa taget om mig själv helt och sedan känna mig som en liten julgris (inte på ett gulligt sätt) med massor av ångest. Jag är 100% säker på att jag inte är den enda..

Och så hände något...jag bestämde mig för att ändra mitt tänkesätt helt.

Det är bara jul en gång om året och den tiden med familjen är helig. Nuförtiden inser jag att en vecka där jag faller ur min rutin inte kommer att förändra min övergripande fysik eller hälsa.

Jag släpper skulden och fokuserar på att njuta av tiden med min familj istället för att springa iväg till gymmet. Jag bestämmer mig för att njuta av varenda tugga av maten jag bara äter en gång om året. Jag känner mig till och med starkare när jag kommer tillbaka till gymmet från alla fantastiskt läckra kolhydrater jag har ätit.

Det är dags för dig att släppa skulden och ge dig själv en paus över julen .

Krypa ner i soffan med en ordentlig kopp varm kakao och lyssna på den där irriterande ” Feliz Navidad ”-låten en gång till.

Njut av den där matsystern, sov ut (om du kan), ge dig själv lite vila från dina vanliga rutiner. En hälsosam livsstil handlar om balans och det handlar om att unna dig det du älskar då och då.

Kanske kämpar du fortfarande för att ge dig själv tillåtelse att släppa taget denna jul, men oroa dig inte. Det är därför jag är här.

Du har nu härmed det skriftliga samtycket och tillåtelsen att gå och unna dig dina favoritgodis, skuldfri under några dagar. Människor som inte håller med eller försöker främja "sockerfria" godsaker och orealistiska ideal kan gå och sätta sig på en godis.


Njut av julen. Vi har många hälsosamma inspo och recept som kommer nästa år!


Helene Arvidsson
Grundare av Rawnice

Purchase the featured products:

Mest populär

"Jag gjorde en fantastisk regnbågstårta! Alla älskade den, och jag älskar att den inte bara är snygg att titta på, utan den är också hälsosam! Tack :)"

Se alla recensioner

Gali N.