Helenes ultimata juldiet🎄

HÀr Àr vi och nÀrmar oss min absoluta favorittid pÄ Äret. Fylld av glÀdje, skratt, presenter, mysiga tröjor, kvalitetstid med nÀra och kÀra...

Och sÄ Àr det maten. Mormors pepparkakor, min svÀgerskas orgasmiska praliner, svenska vÀxtbollar, potatis...allt serverat med en stor portion skuld.

Media bombarderar oss med tips om hur vi kan ”hĂ€lsa” vĂ„ra favoritrĂ€tter (lĂ€s: vĂ€nd in dem till en ketoversion med lĂ„gt kaloriinnehĂ„ll, lĂ„gt sockerhalt som Ă€r nĂ€stan oĂ€tlig.)

Vi blir tillsagda att Àta mindre portioner, hoppa över sÄsen, springa 10 mil, fokusera pÄ grönsakerna... MÄnga av oss kÀmpar hÄrt med vÄrt förhÄllande till mat under semestern och tycker att det Àr omöjligt att koppla av och njuta.


Jag har handlat mycket med matskuld förr i tiden. Jultiden var en mardröm för mig med ”ohĂ€lsosam” mat överallt och fĂ„ öppettider pĂ„ mitt lokala gym.

Jag skulle vakna tidigt och springa innan jag begrÀnsade mig kraftigt vid julbordet eller sÄ skulle jag bara slÀppa taget om mig sjÀlv helt och sedan kÀnna mig som en liten julgris (inte pÄ ett gulligt sÀtt) med massor av Ängest. Jag Àr 100% sÀker pÄ att jag inte Àr den enda..

Och sÄ hÀnde nÄgot...jag bestÀmde mig för att Àndra mitt tÀnkesÀtt helt.

Det Àr bara jul en gÄng om Äret och den tiden med familjen Àr helig. Nuförtiden inser jag att en vecka dÀr jag faller ur min rutin inte kommer att förÀndra min övergripande fysik eller hÀlsa.

Jag slÀpper skulden och fokuserar pÄ att njuta av tiden med min familj istÀllet för att springa ivÀg till gymmet. Jag bestÀmmer mig för att njuta av varenda tugga av maten jag bara Àter en gÄng om Äret. Jag kÀnner mig till och med starkare nÀr jag kommer tillbaka till gymmet frÄn alla fantastiskt lÀckra kolhydrater jag har Àtit.

Det Àr dags för dig att slÀppa skulden och ge dig sjÀlv en paus över julen .

Krypa ner i soffan med en ordentlig kopp varm kakao och lyssna pĂ„ den dĂ€r irriterande ” Feliz Navidad ”-lĂ„ten en gĂ„ng till.

Njut av den dÀr matsystern, sov ut (om du kan), ge dig sjÀlv lite vila frÄn dina vanliga rutiner. En hÀlsosam livsstil handlar om balans och det handlar om att unna dig det du Àlskar dÄ och dÄ.

Kanske kÀmpar du fortfarande för att ge dig sjÀlv tillÄtelse att slÀppa taget denna jul, men oroa dig inte. Det Àr dÀrför jag Àr hÀr.

Du har nu hÀrmed det skriftliga samtycket och tillÄtelsen att gÄ och unna dig dina favoritgodis, skuldfri under nÄgra dagar. MÀnniskor som inte hÄller med eller försöker frÀmja "sockerfria" godsaker och orealistiska ideal kan gÄ och sÀtta sig pÄ en godis.


Njut av julen. Vi har mÄnga hÀlsosamma inspo och recept som kommer nÀsta Är!


Helene Arvidsson
Grundare av Rawnice

Purchase the featured products:

Mest populÀr

"Jag gjorde en fantastisk regnbÄgstÄrta! Alla Àlskade den, och jag Àlskar att den inte bara Àr snygg att titta pÄ, utan den Àr ocksÄ hÀlsosam! Tack :)"

Se alla recensioner

Gali N.