Rawnice Collaborators Porträtt: Claire Borg

Claire Borg är nästa av vår Rawnice Collaborator, som vi skulle vilja presentera för dig i vår Collaborators Portrait Series.

Claire är begåvad matstylist och fotograf, matkreatör och passionerad brödbagare. Hon delar sin passion på Instagram, bakom @claire__borg_gozo , och publicerar sitt arbete i tidningar och kokböcker.

Läs vår intervju med Claire och lär henne veta bättre!


Presentera dig själv – berätta lite om dig och dina aktiviteter i sociala medier

Mitt namn är Claire Borg och jag kommer från en liten ö som heter Gozo som är en del av den maltesiska skärgården. Jag är en trebarnsmamma, en ivrig bagare, brinner mycket för att baka bröd och även att söka föda, resa... en total foodie och jag gör matstyling och matfotografering.

När började du din resa med matbloggande på Ig, och vad inspirerade dig att börja?

Jag började min resa på instagram för att jag ville visa mitt arbete. Jag fotograferar för tidningar och kokböcker och även andra sociala medieplattformar.

Vad väckte ditt intresse för mat/matlagning/bakning?

Jag föddes med intresse för matlagning. Redan tidigt lekte jag i köket och kärleken till maten och skapandet, variationen och intresset för den växte med mig.

Vad är det bästa och sämsta med att vara matbloggare/matkreatör?

Det värsta är beroendet. Den pågående lusten att laga något... låter mig ibland inte sova. Jag lägger mig i sängen och tänker fortfarande på vad jag kunde ha lagat eller vad jag ska göra nästa dag. Det bästa är resten.

Var hämtar du inspiration till nya recept och bilder?

Min inspiration kommer från resor, från att besöka våra fält, traditionen i mitt land, säsongsbetonade råvaror och levande mat. Jag är väldigt attraherad av grön och röd mat. Granatäpplen, hallon, loganbär, rosa pitaya och jordgubbar och så eventuella gröna grönsaker.

Jag älskar att baka, så vilket bageri som helst är en underbar sak för mig. Årstiderna spelar också en stor roll. Då skulle jag kunna prata med någon och bara nämna... pasta, och ut kommer pastamaskinen.

Förutom att skapa mat och blogga, har du andra passioner i ditt liv? Hur gillar du att spendera din fritid?

Andra passioner är att leta efter mat. Reser till platser med fantastiska kulinariska berättelser. Kreativa hobbyer som broderi, keramik, teckning. Jag briljerar inte, men jag gillar dem.

Jag försöker att inte ha så mycket fritid till hands. De säger att det är dåligt för dig :)

Varför valde du att samarbeta med oss på Rawnice?

Rawnice? För du är verkligen trevlig! Jag såg dina produkter och jag tänkte att jag kunde inkorporera dem i mina skapelser, speciellt mitt surdegsbakning. Jag provade produkterna och jag blev kär. Jag älskar att skapa levande bröd.

Vilket är ditt favorit Rawnice-pulver och varför? 

Min favorit för tillfället måste vara kolpulvret . Underbar. Jag älskar att göra vackra svarta bröd med intrikata poängsättning. Kolpulvret är det för mig.

Vi firar kvinnodagen den här veckan. Finns det några kvinnor som inspirerar dig?

Kvinnor som inspirerar mig? Varje kvinna som inte har haft det lätt är en inspiration för mig. De arga men ändå bestämda. De sårade men ändå fokuserade. De som lyckas göra det oavsett vad.

Purchase the featured products:

Liquid error (snippets/product-item-row line 22): product form must be given a product

Mest populär

"Jag gjorde en fantastisk regnbågstårta! Alla älskade den, och jag älskar att den inte bara är snygg att titta på, utan den är också hälsosam! Tack :)"

Se alla recensioner

Gali N.