Rawnice Collaborators Porträtt: Mathilda Johnsson

Välkommen till den nya serien av Rawnice Collaborators Portraits, där vi vill presentera er personer som är en del av vår Rawnice Creators Family.

Träffa idag Mathilda Johnsson - en person bakom @Healthyholisticview . Mathilda är kreativ och begåvad ung kvinna, brinner för mat och fotografering. Hon kom till oss i början av detta år, och vi är så glada över att ha henne i vårt team ❤️

Läs den korta intervjun och träffa Mathilda bättre!

Presentera dig själv – berätta lite om dig och dina aktiviteter i sociala medier

Mitt namn är Mathilda och jag är en 28 (snart 29) år gammal kvinna med en stor passion för växtbaserade recept och fotografi. Jag är skaparen bakom Instagramsidan @Healthyholisticview där jag delar med mig av mina skapade recept och fotografier.

När började du din resa med matbloggande på Ig, och vad inspirerade dig att börja?

Jag startade min Instagramsida som en rolig grej precis efter att jag fött min dotter. Det är ca 7 år sedan nu. Tiden går verkligen fort. Det var bara menat att vara en rolig grej med mer personligt innehåll som delas med mina vänner och familj. Jag hade den låst i ett par år men när jag började se förändringarna jag gjorde och intresset det väckte öppnade jag den senare och bytte till namnet Healthyholisticview. Det som inspirerade mig att börja är faktiskt en blandning av många saker. Jag var väldigt imponerad av matskaparna på den tiden och hittade också mycket inspiration av att bara tänka utanför ramarna när jag lagade mat. Jag älskade också kokböcker och olika tv-program. Att besöka människor från andra länder och se dem laga sin mat hade också stor inverkan på min resa.

Vad väckte ditt intresse för mat/matlagning/bakning?

Mitt intresse började när jag först ville äta mer hälsosamt och växtbaserat. Jag ville prova många recept som jag hittade på nätet. Tyvärr var jag oftast väldigt besviken över resultatet. Antingen var smaken inte i min smak eller så fungerade inte receptet för mig. Så det var då jag började göra egna recept istället. Det var en stenig start med många misslyckade försök. Men jag var väldigt ihärdig och gav inte upp i första taget, när jag väl lyckades få till ett recept rätt kunde jag inte se mig själv göra något annat. Jag ville bara skapa mina egna recept med de smaker jag föredrog.

Vad är det bästa och sämsta med att vara matbloggare/matkreatör?

Det värsta jag upplever är ekonomin och pengarna. När du är en mindre kreatör på denna stora plattform är det verkligen svårt att hitta en bra inkomst. Jag vet att allas erfarenheter är olika, men för mig är detta den största kampen för tillfället. Drömmen är såklart att kunna göra detta på heltid en dag.

Det bästa är hur det väcker kreativitet. Jag jobbar hårt på att förbättra mitt fotografi och även om jag har studerat fotografi förut har det inga gränser för lärande. Och jag älskar det! Det är så roligt från början av att göra ett recept till själva fotograferingen till mållinjen med inlägget. Jag älskar att jag har hittat många vänner här med samma intresse och det finns så många bra aspekter av rollen som matskapare.

Var hämtar du inspiration till nya recept och bilder?

Ibland känner jag bara att jag vill äta något och jag gör det. Haha. Skämt åsido, men det är mest så. Jag försöker också tänka färgmässigt på mitt flöde. En dag behövde jag till exempel något lila och blandade ihop en smoothie, som jag ville inspireras av Moonmilk så jag lade till ashwagandha. Det gick bra men det finns många gånger jag misslyckas och inte lägger upp receptet. Detta beror på att jag värdesätter smak och konsistens också. Jag vill inte lägga upp ett recept som jag själv inte gillar. De gånger jag misslyckas ser jag det fortfarande som en härlig lärorik och känner mig inte slagen av det.

Förutom att skapa mat och blogga, har du andra passioner i ditt liv? Hur gillar du att spendera din fritid?

Min passion nummer ett är mina barn och att umgås med dem. Jag älskar också att lära mig om örter och naturmedicin. Detta är också ett intresse jag haft ett tag. Jag älskar att ha nära till naturen och tar skogspromenader regelbundet. Det har också varit en terapi för mig på grund av att jag har kämpat med min depression.

Varför valde du att samarbeta med oss ​​på Rawnice?

Jag bestämde mig för att samarbeta med Rawnice eftersom jag älskar ditt varumärke och dina produkter. Jag hade bara provat två av dina pulver i början men när jag väl fick prova fler av dem var jag så nöjd med kvaliteten och smakerna. Jag gillar din stil och jag känner att den talar till mig och mitt fokus.

Vilket är ditt favorit Rawnice-pulver och varför? 

Det måste vara fjärilsärtpulvret! Det är så magiskt hur det blå blir lila när man lägger till citron. Och det är så roligt att jobba med också för man vet aldrig hur det blir i vissa recept. Det är verkligen experimentellt och det är det jag älskar!

Vi firar kvinnodagen den här veckan. Finns det några kvinnor som inspirerar dig?

Det här är en så svår fråga eftersom det finns så många kvinnor som inspirerar mig dagligen. När jag ser på fotoaspekten kan jag komma på två kvinnor som inspirerar mig mycket nuförtiden, det är @bealubas och @silvia_salvialimone . Deras fotokunskaper förvånar mig och jag har lärt mig mycket genom att läsa deras råd.

"Jag gjorde en fantastisk regnbågstårta! Alla älskade den, och jag älskar att den inte bara är snygg att titta på, utan den är också hälsosam! Tack :)"

Se alla recensioner

Gali N.