Din kropp är redan perfekt

Hallå! Det här är Helene, grundare av Rawnice.

Du har inte hört från mig på ett tag, och det beror på att jag har bakat en liten liten människa, Charlie, i mitt "kök". Jag har för närvarande mammaledighet sedan sex månader tillbaka.

Mellan byte av blöjor och utfodring av min lilla tjej vill jag ansluta till dig genom denna MYCKET viktiga text om att älska dig själv.

Genom att dela min åsikt om hur många företag som använder tvinnade ideal för att tvinga dig att köpa sina saker, är mitt mål med den här artikeln att hjälpa dig att inse att du redan är perfekt och helt bra utan dem. Ärligt talat, jag menar det verkligen.

Så låt oss börja med att avslöja den STÖRSTA och bäst bevarade hemligheten inom hälsokostindustrin.

Detta kan komma som en överraskning, och jag hoppas att Rawnice inte kommer att behöva ansöka om konkurs efter att ha brutit ut denna "hemlighet" för dig, men det är viktigt att förstå detta innan vi går vidare.


"Ingen skönhetsblandning, detoxjuice eller immunitetselixir i världen ger dig sex pack, större bröst, färre rynkor, längre hår, högre lön eller till och med vingar att flyga".

 

Här är bara ett exempel.

Tänkte du någonsin på varför de flesta hälsokostmärken använder magra 20-åringar i sin marknadsföring? Har du någonsin ifrågasatt vad en halvnaken ung tjej har att göra med att sälja en supermat till smoothies, kosttillskott eller till och med ett par alpina skidor?

Några av er gjorde det förmodligen inte, och det beror på att vi är så vana vid sexistiska marknadsföringsstrategier som inte är olika och ofta skapas av dudes för att främja orealistiska ideal och göra feta vinster.

Nu när det är ur vägen, låt oss dyka lite djupare för att förstå varför vi tror att vi behöver alla dessa produkter och externa saker för att bli lyckliga och må bra.


Problemet

För att bäst illustrera detta problem, låt mig berätta om min personliga historia. Oroa dig inte, jag håller det kort.

Jag var en gång en ung kvinna som bodde i Los Angeles och kämpade med att vara vän med mig själv. Jag kommer ihåg att jag tränade sex dagar i veckan och fortfarande inte kände mig fit. Jag minns att jag var ute och körde två timmar bara för att tillåta mig att äta en fuskmåltid på helgen. Jag minns att jag tittade i spegeln och bara såg en miljon brister.

Ser jag tillbaka på gamla bilder, jag är som - DAAAMN tjej, du var hett då.

Här är unga Helene ca 2009.

(Ser tillbaka på gamla bilder, jag är som - DAAAMN tjej, du var hotttttt då)

Anledningen till att jag kände mig så här är att jag jämförde mig med de "perfekta" kvinnorna som jag såg runt omkring mig i media, annonser, skyltar, tv-program etc.

Att jämföra mig med dem fick mig att känna mig riktigt dålig om mig själv, eftersom jag aldrig kunde se ut så och ha ett så "perfekt" liv, oavsett hur hårt jag försökte.

När jag grundade Rawnice 2015 hade jag kommit långt och började inse att dessa ideal är supervridna och orealistiska. Men alla traditionella hälsokostmärken marknadsförde fortfarande sina produkter för att marknadsföra unga, mager, vita flickor.

Detta gjorde mig arg, jag menar röd i ansiktet arg, så jag var tvungen att göra något åt ​​det.

Jag brinner nu för att bekämpa detta problem genom att föra in mer mångfald i hälsokostscenen. Både när det gäller att erbjuda färgglada supermat, istället för de tråkiga gröna, men också genom att utmana hur människor uppfattar hälsa.

Vi skapar en plats där ALLA är välkomna och där hälsa handlar mer om balans än "perfekt" utseende. För att uppnå denna vision lovade jag mig själv att Rawnice aldrig skulle använda en naken kvinnlig kropp för att tjäna pengar och att inkludera alla slags människor i vår marknadsföring.

För som ni vet är hälsa inte exklusivt för magra vita kycklingar i början av tjugoårsåldern, även om det är vad de flesta av oss ser. (Inget brott mot dig 20 år tjejer, som du vet vet jag att jag var en av dem).


Vad kan du göra

Medan jag håller min babyflicka undrar jag nu hur jag kan lära henne att älska sig själv och sin kropp i en värld där människor går igenom extrem plastikkirurgi för att se ut som en Kardashians, eller en Instagram-modell ..

I en värld där kolhydrater anses vara onda och "fuska" dagar är endast tillåtna efter timmar av hjärt. I en värld där att vara 30+ anses vara gammal. Jagn en värld där du förväntas hoppa tillbaka två dagar efter födseln.

Följande saker är några av de grundläggande principerna jag planerar att lära min dotter när hon växer upp.

Förhoppningsvis kan de också vara till hjälp för dig om du känner att du vill älska och acceptera dig själv för den du är.

1. Öva självkärlek
- Om du vet att du redan är perfekt är det mindre troligt att du faller för billiga marknadsföringstricks. Varför skulle du behöva köpa en "försköna" produkt eller jämföra dig med photoshoppade instagrammodeller om du mår bra med dig själv?

2. Sluta följa påverkare som får dig att må dåligt.
- Så ordet influencer kommer från, gissa vad, PÅVERKAN. Utsätt dig för positiva influenser snarare än de negativa. Jag har börjat undvika vissa typer av innehåll eftersom det får mig att jämföra mig själv med andra. Jag brukade följa en hel del träningskonton för inspiration innan men efter att ha insett att det känns dåligt slutade jag. Enkelt som det.

3. Stöd inte företag som objektiverar kvinnor eller driver på skitidealer i sin marknadsföring
- Dina pengar är din röst, lägg dem inte i fickorna på företag som använder halvnakna kvinnor om det inte är nödvändigt. Om du köper deras produkter kan du fortsätta göra vad de gör.

4. Reagera
- Om du ser eller hör något som förstärker dessa orealistiska ideal..säg något. Lämna en kommentar på sociala medier och ifrågasätta den offentligt. Genom att göra det kommer andra anhängare att bli mer medvetna och i slutet av dagen blir vi en armé av människor som står upp mot skitsnack.


Slutsats

För att avsluta den här korta artikeln, låt mig berätta om min nuvarande situation.

Jag är nu 34 och jag älskar mig själv MYCKET mer, även om min mage är som deg (alla mammor där ute kan relatera), jag är nästan 30 kilo tyngre (låt oss kalla det babyfett) och mitt ansikte ser ut som jag ' Jag har missbrukat crystal meth från månader av sömnbrist.

Så många år spenderade jag på att oroa mig för lite celluliter på min lilla lilla vita röv när jag bara kunde ... älskade mig själv.

Mitt mål, målet med Rawnice, är att hjälpa kvinnor att må bra om sig själva i alla åldrar och former. Att visa alla att äta hälsosamt kan vara roligt och gott, men inte fyllt med skuld, för livet är för kort för att inte ha tårta!

Vi lovar att aldrig ge upp denna kamp. Du är perfekt som du är. Glöm aldrig det.

Jag vet att Rawnice inte kommer att lösa alla problem i världen (det var först mitt uppdrag men det verkliga livet slog mig). Nu vill vi använda vår plattform för att utbilda människor, sprida positiva vibbar och göra uppror mot galna ideal och föråldrade normer.

Och naturligtvis ... SPRINKLE VÅRA FÄRGAR PÅ VÄRLDEN

Om du är till slut i slutet vill jag verkligen tacka dig för att du läste hela vägen här! Det betyder så mycket att du spenderar din värdefulla tid med mig i några minuter.

Det skulle vara så coolt att hålla diskussionen igång i kommentarsektionen!

Vad tycker du om allt detta? Håller du med? Och varför känner du så?

Och har du något sätt att bekämpa dessa känslor av att inte vara tillräckligt som kan vara till hjälp för andra? Dela dina tankar nedan!

//
Helene Arvidsson

Rawnice grundare

2 kommentarer

Agree! Too many businesses focus on making people insecure and then finding a solution to sell to you. But instead of bashing those businesses, because 2 wrongs don’t a make right, be positive!

Olivia maj 24, 2020

I am proud of my daughter and what she has obtained with Rawnice.Keep going with new ideas .

Annie Arvidson mars 09, 2020

"Jag gjorde en fantastisk regnbågstårta! Alla älskade den, och jag älskar att den inte bara är snygg att titta på, utan den är också hälsosam! Tack :)"

Se alla recensioner

Gali N.